Darba piesaistes saistības ar brīvprātīgo darbinieku mainību - Kraukle, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2024)
Šī bakalaura darba ietvaros ir paredzēts apskatīt pētījumus, apkopot zinātniskās publikācijas par darba piesaisti, nodomiem pamest darbu un darbinieku brīvprātīgo mainību. Darba mērķis bija noskaidrot vai darba piesaistes mainīgajiem lielumiem un nodomiem pamest darbu pastāv statistiski nozīmīgas saistības. Lai to noskaidrotu tika veikts pētījums, kura mērķis bija atklāt šīs saistības un noskaidrot vai ar darba piesaisti ir iespējams paredzēt darbinieku brīvprātīgo mainību. Pētījumā piedalījās 50 respondenti vecumā no 20 līdz 47 gadiem (34 sievietes un 16 vīrieši), kuru uzdevums bija aizpildīt aptauju, kas sastāvēja no jautājumiem par darba piesaisti (Mitchell, Holtom, Lee, Sablynski & Erez, 2001) un nodomiem pamest darbu (Wayne, Liden & Shore, 1997). Pētījuma ietvaros tika iegūtas gan statistiski nozīmīgas, gan nenozīmīgas saistības starp mainīgajiem lielumiem. Atslēgas vārdi: darba piesaiste, nodomi pamest darbu, darbinieku brīvprātīgā mainība

As part of this Bachelor's Thesis, it is intended to look at studies, compile scientific publications on the job embeddedness, intentions to leave work and the voluntary turnover. The purpose of the work was to ascertain whether there were statistically significant commitments to the variables and intentions to leave work. In order to clarify this, a study was carried out to reveal these commitments and to find out whether it is possible to predict the voluntary turnover by job embeddedness. The study involved 50 respondents aged 20 to 47 (34 women and 16 men) tasked with completing a survey that consisted of questions about job embeddedness (Mitchell, Holtoma, Lee, Sablynski & Erez, 2001) and intention to leave (Wayne, Liden & shore, 1997). The study produced both statistically significant and insignificant relationships between variables. Keywords: job embeddedness, intention to leave, voluntary turnover
Job Embeddedness Relationship with Voluntary Turnover
Keywords: Psiholoģija; darba piesaiste; nodomi pamest darbu; darbinieku brīvprātīgā mainība; job embeddedness; intention to leave