Eiropas Savienības sankcijas pret Krieviju. Ietekme uz Krievijas ekonomiku - Civjans, Edgars Gabriels (Latvijas Universitāte, 2021)
Darbs EIROPAS SAVIENĪBAS SANKCIJAS SANKCIJAS PRET KRIEVIJU. IETEKME UZ KRIEVIJAS EKONOMIKU saturiski veidots no ievada, četrām daļām, secinājumiem, kā arī priekšlikumiem, iekļaujot bibliogrāfijas sarakstu. Bakalaura darba tēmas izvēli pamato konsekventa Eiropas Savienības rīcība, nepārtraukti pagarinot ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, kas sākotnēji tika noteiktas 2014.gada martā. Darba mērķis ir izzināt Eiropas Savienības piemēroto sankciju ietekmi uz Krievijas ekonomiku un politiskajiem procesiem. Noteiktā mērķa sasniegšanas nolūkos tika izvirzīti šādi uzdevumi: Izpētīt teorētiskās informācijas avotu bāzi par Krievijai piemērotajām ekonomiskajām sankcijām; Raksturot Krievijai piemēroto ekonomisko sankciju veidus; Veikt Krievijas ekonomisko radītāju analīzi pēc sankciju noteikšanas; Novērtēt un raksturot piemēroto sankciju ietekmi uz Krievijas makroekonomiskajiem rādītājiem. Darba pirmajā sadaļā ir apkopoti sankciju teorētiskie aspekti, to noteikšanas juridiskais pamats un sasniedzamie mērķi. Turpat tiek apskatīta sankciju piemērošanas kārtība un īsi ieskicēti sankciju veidi un definēti sankcionētie subjekti. Otrajā daļā tiek apskatīti sankciju izmantošanas, īstenošanas, ietekmes novērtējuma un kontroles pamatprincipi. Trešajā sadaļā sniegts ieskats ekonomisko sankciju pret Krieviju hronoloģijā, kā arī veikta piemēroto sankciju analīze. Savukārt darba ceturtajā daļā iekļauts piemēroto sankciju ietekmes uz Krievijas ekonomiskajiem rādītājiem izvērtējums Darba noslēgumā ir iekļauti secinājumi par piemēroto sankciju efektivitāti sankciju procedūrai noteikto mērķu sasniegšanā Lai izvērtētu problēmjautājumu, darbā galvenokārt tika izmantotas sekojošas pētījuma metodes: procesu izsekošana (process tracing); gadījumu izpēte (case studies), analīzes Atslēgas vārdi: Krievija, Eiropas Savienība, Sankcijas, Politika, Ekonomika

Bachelors thesis topic is European Union sanctions on Russia. The impact on Russian economy. Essay contains of introduction, four main parts and conclusion, at the end there will be recommendations and list of references. The topic is based on Europe Union restrictive measures and their continued growth towards Russia which were first determined in 14th of March 2014. Aim of this dissertation is to research current Europe Union sanction impact on Russian economic and their political actions. To achieve goal, numerous actions will be taken: review of available literature about sanctions applied for Russian economic and defining sanction types, analysis of Russian economic indicators after sanctions, and brief evaluation and discussion of sanction affect on Russian macro-economic indicators. The first section of the paper summarizes the theoretical aspects of sanctions, the legal basis for their determination and the objectives to be achieved. It also discusses the procedures for applying sanctions and briefly outlines the types of sanctions and defines the sanctioned entities. The second part deals with the basic principles of the use, implementation, impact assessment and control of sanctions. The third section provides an insight into the chronology of economic sanctions against Russia, as well as an analysis of the sanctions applied. The fourth part of the paper includes an assessment of the impact of the applied sanctions on Russia 's economic indicators. The conclusion of the work includes conclusions on the effectiveness of the applied sanctions in achieving the objectives set for the sanctions procedure. In order to evaluate the problem issue, the following research methods were mainly used in the work: process tracing; case studies, method of analysis. Key words: Russia, European Union, Sanctions, Politic, Economic
European Union sanctions on Russia. The impact on Russian economy
Keywords: Politikas zinātne; Krievija; Eiropas Savienība; Sankcijas; Politika; Ekonomika