Bērnu un jauniešu bibliotekārās apkalpošanas īpatnības Bērnu bibliotēkās un bērnu nodaļās - Saukāne, Gaida Arta (Latvijas Universitāte, 2008)
Sociālie un ekonomiskie procesi mūsu valstī ir radījuši izmaiņas sabiedrībā, veidojot nepieciešamību veikt pārmaiņas arī bibliotekārajā apkalpošanā. Bērnu bibliotēkas tiek pievienotas pieaugušo publiskajām bibliotēkām, tādējādi kļūstot par bērnu nodaļām. Lai apmierinātu sabiedrības vajadzības pēc kvalitatīviem bibliotēkas pakalpojumiem, bibliotēkām ir jāmeklē jaunas iespējas resursu piesaistīšanā. Kā viena no iespējām resursu taupīšanā ir publisko, bērnu un zinātnisko bibliotēku sadarbības modelis. Bakalaura darbā „Bērnu un jauniešu bibliotekārās apkalpošanas īpatnības bērnu bibliotēkās un bērnu nodaļās” ir analizēti ieguvumi un prognozējamās problēmsituācijas bērnu un jauniešu bibliotekārajā apkalpošanā bērnu bibliotēkā un bērnu nodaļā integrētā bibliotēkā. Atslēgvārdi : bērni un jaunieši ; bērnu bibliotēka ; integrēta bibliotēka ; viedokļi

Social and economical processes in our country have brought changes in our society, creating necessity to change also the library services. Children’s libraries are merged with adult public libraries, thus becoming children literature departments. In order to meet the society’s needs for qualitative library services, the libraries must seek for new opportunities of attracting resources. One of the possibilities to save the resources is a model of cooperation among the public, children and scholarly libraries. The Bachelor’s Paper analyzes the compares the benefits and forecasts the problem situations in children and teenagers’ library services in a children’s library and children’s department in an integrated library. Keywords: children and teenagers; children’s library, integrated library; opinions.
Children and Young People Library Service Features in Children’s Libraries and Children Departments
Keywords: Komunikācijas zinātne