Perfekcionisma saistība ar īslaicīgo un epizodisko atmiņu jaunu pieaugušo vidū - Gradovskis, Rolands (Latvijas Universitāte, 2013)
Šī darba tēma ir perfekcionisma saistība ar īslaicīgo un epizodisko atmiņu. Šī pētījuma mērķis ir noskaidrot vai pastāv kāda saistība starp perfekcionismu un īslaicīgo, un epizodisko atmiņu. Otrs šī pētījuma mērķis ir noskaidrot vai pastāv kādas saistības starp īslaicīgās atmiņas kapacitāti un epizodisko atmiņu. Pētījumā gaitā tika noskaidrots, ka nepastāv statistiski nozīmīgas saistības starp perfekcionismu un īslaicīgās atmiņas uzrādītās kapacitātes 10 vārdu iegaumēšanas testā un epizodiskās atmiņas intervijā noskaidroto korekto satura vienību skaita, kas noraida pētījuma hipotēzi, ka pastāv saistība starp perfekcionismu, īslaicīgo atmiņu un epizodisko atmiņu. Pētījuma otrā hipotēze, ka pastāv saistība starp īslaicīgo atmiņu un epizodisko atmiņu, arī tiek noraidīta.

The theme of this work is short-term memory’s and episodic memory’s connection with perfectionism. The goal of this work is to determine a connection between the short-term memory,the episodic memory and perfectionism. The second goal of this work is to determine a connection between the short-term memory’s capacity and the episodical memory. During the reaserch it was possible to find out that there is no statisticly significant connection between perfectionism and the short-term memory’s capacity, which was determined with the 10 word test, and the episodic memory’s capacity, which was determined with the content units. That inverts the hypothesis of this reaserch – that there is a statisticly significant connection between perfectionism, the short-term memory and the episodic memory. The reaserch’s second hypothesis, that there is a connection between the short-term memory and the episodical memory, is also denied.
Perfecionism in association with short-term and episodic memory among young adults
Keywords: Psiholoģija