Prokrastinācijas un apmierinātības ar dzīvi atšķirības starp sievietēm un vīriešiem - Pūce, Edīte (Latvijas Universitāte, 2018)
Šī pētījuma mērķis bija atrast atšķirības sieviešu un vīriešu prokrastinācijas un apmierinātības ar dzīvi līmeņos. Kopumā tika aptaujāti 81 respondents, no kuriem 44 sievietes un 37 vīrieši vecumā no 23 līdz 53 gadiem. Vidējais dalībnieku vecums 28,53 gadi (SD= 5,60). Pētījumā tika izmantota Prokrastinācijas aptauja (Procrastination Scale (Lay,1986), kuru Latvijā adaptējusi Renāte Buliņa (Buliņa, 2011) un „Apmierinātības ar dzīvi skalas” (Satisfaction With Life Scale (SWLS); Diener et al., 1985) adaptācija Latvijā tika veikta A. Upmanes promocijas darba ietvaros. Aptauja tika izvietota interneta vidē un respondenti to aizpildīja brīvprātīgi. Pētījumā iegūtie rezultāti uzrādīja, ka pastāv statistiski nozīmīgas saistības starp sieviešu un vīriešu apmierinātību ar dzīvi un prokrastinācijas līmeni, bet nepastāv šo mainīgo atšķirības sieviešu un vīriešu grupās.

The aim of this study was to find difference in the level of procrastination and life sadisfaction between men and women. The sample consisted of 81 people aged from 23 to 53 years with the mean age of 28,53, including 37 men and 44 women. The respondents were asked to fill out questionnaires of Procrastination Scale (Lay,1986), adapted in Latvian language by Renāte Buliņa (Buliņa, 2011) and The Scale Of Satisfaction of Life. The questionnaire was placed in several websites, and the participation was voluntary. The results showed significant relationship between man and women of the level of procrastination and satisfaction between life.
Procrastionation and sadifaction with life defferences bitween women and man
Keywords: Psiholoģija; prokrastinācija; apmierinātība ar dzīvi; sievetes; vīrieši