Sociālo mediju ietekme cilvēka-datora mijiedarbībā: digitālās komunikācijas ietekmes salīdzinājums starp pieaugušajiem un bērniem - Šablo, Inga (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Sociālo mediju ietekme cilvēka-datora mijiedarbībā: digitālās komunikācijas ietekmes salīdzinājums starp pieaugušajiem un bērniem” pētnieciskais lauks balstās uz Kliforda Nasa pētījumiem par cilvēka-datora mijiedarbību, mediju daudzpielietojumu un mediju vienādojumu. Pētījuma mērķis ir salīdzināt datora un digitālās komunikācijas ietekmi starp pieaugušajiem un bērniem. Aptauju un eksperimenta rezultāti parāda, ka datoram kā ierīcei ir lielāka ietekme cilvēka-datora mijiedarbībā nekā digitālai komunikācijai. Aktīva cilvēka-datora mijiedarbība, ilgākā laika posmā, ietekmē uztveres, uzmanības un atcerēšanās spējas. Darba struktūra veidota četrās daļās: (1) teorētiskā, (2) metodoloģiskā, (3) pētnieciskā un (4) analītiskā daļa. Atslēgvārdi: Digitālā komunikācija; Pieaugušie; Bērni; Dators; Sociālie mediji; Mijiedarbība.

Bachelor thesis “Impact of social media in human-computer interaction: comparative analysis of digital communication in adults and children” is based on the theoretical framework by Clifford Nass’ research, focused on human-computer interaction, media multitasking and media equation. The aim of the study is to compare impacts of social media and digital communication in adults and children. The results of surveys and experiment show that digital communication is less efficient than computer in human-computer interaction. Active human-computer interaction affects human perception, attention and memory in long term. Bachelor thesis is structured in four parts: (1) theoretical, (2) methodological, (3) research and (4) analytical part. Keywords: Digital communication; Adults; Children; Computer; Social media; Interaction.
Impact of social media in human-computer interaction: comparative analysis of digital communication in adults and children
Keywords: Komunikācijas zinātne