ANO drošības padomes rezolūciju interpetācijas metodes - Odiņš, Reinis (Latvijas Universitāte, 2010)
ANO Drošības Padomes rezolūcijas ir mūsdienās kļuvušas par svarīgu faktoru ārvalstu attiecībās un starptautiskajās publiskajās tiesībās. Lai arī rezolūcijām ir svarīga loma, nav īsti skaidrs to stāvoklis starptautiskajās publiskajās tiesībās un kā tās interpretēt. Darba tiek uzsvērts, ka ANO Drošības Padomes rezolūcijas pēc būtības pieder pie starptautisko līgumu tiesībām. Autors atzīst Vīnes konvencijas par starptautisko līgumu tiesībām interpretācijas metožu piemērojamību attiecībā uz Apvienoto Nācijas Organizācijas Drošības Padomes rezolūcijām, jo to pieprasa efektivitāte. Nobeigumā autors sniedz rezolūciju interpretāciju ar piedāvāto divu pakāpju interpretācijas sistēmu, kur pirmajā pakāpe vērtē sākotnējo dalībvalstu gribu un otrajā ANO Drošības Padomes rezolūcijas tekstu.

UN Security Council resolutions nowadays have become an essentially large factor of foreign relations and international law. The thesis primarily concerns itself with the illumination of the field of UN Security Council resolution interpretation. The author asserts that the UN Security Council resolutions are part of international treaty law. The author provides that the application of Vienna Convention on Law of the Treaties is justified because of the effective needs of the UN. In conclusion because of the two level expression of will the author introduces a system of interpretation
Interpretation methods of UN Security Council resolutions
Keywords: Juridiskā zinātne