Debitori, to uzskaite un pārvaldība SIA WURTH - Dubrovska, Lāsma (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba pirmajā daļā autore pēta teorētiskos debitoru parādu aspektus. Otrajā nodaļā tiek izpētīti un analizēti SIA WURTH debitoru parādi, veikta debitoru parādu analītika par periodu no 2017. – 2020. gadam. Bakalaura darba mērķis - pamatojoties uz teorētiskajām atziņām, izpētīt SIA WURTH debitoru parādu politiku un izstrādāt priekšlikumus debitoru parādu pārvaldības pilnveidošanai. Mērķa sasniegšanai autore pēta debitoru parādu analīzes, uzskaites un pārvaldības teoretiskās prasības, SIA WURTH debitoru parādu analīzi, uzskaiti un pārvaldības procedūras. Pētījuma galvenie rezultāti – izstrādāta kredītpolitikas shēma, kas pielietojama jaunu sadarbības līgumu slēgšanai.

In the first part of the Bachelor's paper, the author studies the theoretical aspects of receivables. In the second chapter, the receivables of SIA WURTH are researched and analyzed, the analysis of receivables for the period from 2017 to 2020 is performed. The aim of the Bachelor's paper - based on theoretical findings, to study the receivables policy of SIA WURTH and to develop proposals for the improvement of receivables management. To achieve this goal, the author studies the theoretical requirements for receivables analysis, accounting and management, SIA WURTH receivables analysis, accounting and management procedures. The main results of the research - a credit policy scheme has been developed to be used for concluding new cooperation agreements.
Accounts receivable accounting and management in WURTH Ltd.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; debitori; pircēju un pasūtītāju parādi; analīze; kredītpolitika; kredītpolitikas veidošana