"Labas valsts" propaganda K. Ulmaņa autoritārā režīma laikā: laikraksta "Rīts" publikāciju analīze pēc preses likuma pieņemšanas (1938) - Noskovs, Viktors (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir "Labas valsts” propaganda K. Ulmaņa autoritārā režīma laikā laikraksta ”Rīts” publikāciju analīze pēc preses likuma pieņemšanas (1938). Darba mērķis ir noskaidrot, kā „laba valsts” tika propagandēta avīzes "Rīts" publikācijās periodā no 1938. g. 12. decembra līdz 1938. g. 12. martam. Darbs sastāv no teorētiskās, metodoloģiskās un empīriskās daļas. Teorētiskā daļa tiek sadalīta divās daļās: propaganda un Latvija Kārļa Ulmaņa autoritārā režīma laikā. Empīriskajā daļā izmantota kvantitatīvā un kvalitatīvā kontentanalīze. Pētāmajā laika periodā iznāca laikraksta „Rīts” 28 numuri, no tiem „labas valsts” propagandu saturēja 177 publikācijas. Tās tika sadalītas 22 kategorijās, katra ar savāmunikālām pazīmēm, bet ar vienotu vēstījumu. Atslēgas vārdi: propaganda, "laba valsts", preses likums, "Rīts", Kārlis Ulmanis.

The topic of the present bachelor’s paper: “Propaganda of “the state well-being” during the authoritarian regime of K. Ulmanis: analysis of publications of the newspaper "Rīts" after adopting the Law on the Press (1938)”. The goal of the paper is to identify how the well-being of the state was propagated in the publications of the newspaper “Rīts” in the time period from 12.02.1938 to 12.03.1938. The paper consists of a theoretical, methodological, and empirical part. The theoretical part is divided into: propaganda, Latvia during the authoritarian regime. Qualitative and quantitative content analysis methods have been used in the empirical part. During the researched period of time the propaganda could be found in 177 publications. They were divided into 22 categories. Key words: propaganda, “good state”, law on the press, “Rīts”, K. Ulmanis.
Propaganda of “the state well-being” during the authoritarian regime of K. Ulmanis: analysis of publications of the newspaper "Rīts" after adopting the Law on the Press (1938)
Keywords: Komunikācijas zinātne