Sociālā kapitāla loma biznesa inkubatoros - Romaša, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba autore ir Jekaterina Romaša un maģistra darba tēma ir „Sociālā kapitāla loma Biznesa inkubatoros”. Tēma ir aktuāla, jo Biznesa inkubatori palielina jaunu uzņēmumu izdzīvošanas iespējas un līdz ar to veicina inovāciju radīšanu, jaunu darba vietu izveidi un valsts ekonomikas izaugsmi. Sociālais kapitāls un tīklošana var būtiski ietekmēt Biznesa inkubatoru darbības rezultātus. Darba mērķis ir noskaidrot sociālā kapitāla nozīmi Biznesa inkubatoru darbībā Latvijas augstākajās mācību iestādēs. Pētījuma rezultātā konstatēts, ka sociālajam kapitālam, it īpaši sadarbībai starp Biznesa inkubatoru darbiniekiem un dalībniekiem, dalībnieku savstarpējai sadarbībai, ārējiem sadarbības tīkliem, nemateriāliem inkubatoru pakalpojumiem un uzticības līmenim ir īpaši svarīga loma Biznesa inkubatoros. Maģistra darba izstrādē bija izmantoti 94 literatūras un citi informācijas avoti. Darbs sastāv no 92 lappusēm un ietver sevī 2 tabulas, 10 attēlus un 2 pielikumus.

The author of the Master Thesis is Jekaterina Romasa and the theme of the Master Thesis is „The role of the social capital in Business incubators”. The theme is topical because Business incubators increase survival levels of new companies and along with it contribute to creation of innovations, creation of new working places and development of country economy. Social capital and networking can strongly influence performance of Business incubators. The aim of the Master Thesis is to explore the role of social capital in Latvian higher educational institution Business incubator’s performance. The author of the Master Thesis concluded that social capital has significant importance in Business incubators, especially cooperation between incubator staff and tenants, cooperation between tenants themselves, external incubator network, tangible and intangible incubator services and trust level. During the work on Master thesis, author used 94 information sources. Master Thesis consists of 92 pages, including 2 tables, 10 pictures and 2 appendixes.
The role of the social capital in Business incubators
Keywords: Ekonomika; uzņēmējdarbības uzsākšana; Biznesa inkubatori; augstāko mācību iestāžu Biznesa inkubatori; sociālais kapitāls; tīklošana