Darbinieku tiesisko stāvokli pasliktinošu noteikumu nepieļaujamība - Batina, Mairita (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbā autore pētīja darba tiesību pamatpricipu – darbinieka tiesiskā stāvokļa pasliktināšanas nepieļaujamību. Šis temats pēdējā laikā kļūst aizvien aktuālāks saspringtās ekonomiskās situācijas dēļ, kad katrs uzņēmējs cīnās par savu vietu tirgū, patērējot pēc iespējas mazāk resursu, tos maksimāli ekonomējot. Šāda rīcība atstāj iespaidu arī uz darba tirgu un situāciju tajā. Darba devējs, cenšoties atrast izdevīgākos variantus, nereti pārkāpj darbinieka ar likumu noteiktās tiesības, un šāda darba devēja rīcība bieži vien ir par pamatu darba strīdam starp darbinieku un darba devēju. Nereti darba devējs šādā nolūkā ierobežo darbinieka ar likumu noteiktās tiesības, šos ierobežojumus iekļaujot darba līgumos, darba kārtības noteikumos vai dodot darbiniekam rīkojumus, kas nostāda darbinieku neizdevīgā pozīcijā, atņemot vai ierobežojot darbinieka tiesības vai ar likumu aizsargātās intereses, tādējādi pasliktinot darbinieka tiesisko stāvokli. Bakalaura darba ietvaros tika izpētīta šī principa izpratne, vieta un nozīme darba tiesībās, kā arī darba tiesību regulējums, kurš jāievēro, vērtējot šo principu. Tika pētīta arī tiesu prakse par sastopamajiem Darba likuma 6. panta pārkāpumiem, kā arī analizēti darba līgumi un citi darbiniekam saistoši noteikumi, ko izdevis darba devējs. Uz analīzes pamata tika sniegti secinājumi un priekšlikumi, lai veicinātu Darba likuma 6. panta izpratni un ievērošanu. Pētot iepriekš minētos jautājumus, autore secina, ka šī principa pārkāpumi notiek visai bieži, kā rezultātā rodas darba strīdi par darbinieka tiesību ievērošanu no darba devēja puses. Šādas situācijas pamatā visbiežāk ir darba devēja ekonomiskās intereses, jo darba devējs, lai gūtu mantisku labumu, bieži pārkāpj Darba likumu, kā rezultātā tiek pasliktināts darbinieka tiesiskais stāvoklis.

The author of the bachelor’s work studied the basic principle of labour rights – inadmissibility of regulations worsening the legal status of an employee. This topic becomes more acute lately due to the tense economic situation where each entrepreneur fights for his place in the market using possibly less resources by maximum economy of such. This affects also the labour market and the situation in it. The employer while trying to find the possibly most favourable options often violates the legal rights of the employee, and such actions of the employer quite frequently form the basis of a labour dispute between the employee and the employer. For such a purpose the employer often restricts the legal rights of the employee including such restrictions in the labour agreements, work rules or issued instructions for the employee which place the employee in a disadvantageous position depriving of or restricting the employee’s rights or interests protected by the law, thus worsening the legal status of the employee. The bachelor’s works covers the understanding, place and significance of the said principle in the labour rights, as well as the regulation of the labour rights to be observed when evaluating this principle, as well as studies the court practice regarding the violations of Article 6 of the Labour Law, analyses labour agreements and other rules issued by the employer and binding for an employee. On the basis of analysis the conclusions and suggestions are presented to promote the understanding and observance of Article 6 of the Labour Law. While studying the above mentioned issues, the author concludes that violations of the said principle are rather frequent what results in labour disputes regarding the observance of the employee’s rights by the employer. The basis of such disputes most often are the economic interests of the employer as the employer to obtain material benefit frequently violates the Labour Law, in the result of what the legal status of the employee is worsened.
Employee Juridical Status Aggravating Provisions Unacceptability
Keywords: Juridiskā zinātne