Ražošanas uzņēmumu finansēšana mainīgas konkurences apstākļos MVU segmentā - Parasigs-Parasiņš, Rolands (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darba “Ražošanas uzņēmumu finansēšana mainīgas konkurences apstākļos MVU segmentā” mērķis ir izpētīt, kādiem kritērijiem ir jāatbilst ražošanas uzņēmumu konkurences stratēģijām, saņemot bankas aizdevumu, un izstrādāt priekšlikumus gan MVU ražošanas uzņēmumiem konkurences stratēģijas izstrādei, gan komercbankām šādu uzņēmumu novērtēšanai. Veicot publiski pieejamu avotu izpēti un intervējot banku ekspertus kā arī uzņēmējus, tika noskaidrots, ka, ka bankas, izsniedzot aizdevumus ražošanas uzņēmumiem, veic pilnvērtīgu finanšu stāvokļa novērtējumu, bet nepilnīgu uzņēmuma konkurences stratēģijas novērtējumu.

The aim of the Master's thesis "Financing of manufacturing SME segment companies in a changing competitive environment" is to investigate, which criteria should be in line with the competitive strategies of the manufacturing companies, when receiving a bank loan, and to develop proposals for the development of a competitive strategy for both SME’s in manufacturing companies and commercial banks for the valuation of such companies. After research of publicly available sources and interviewing banking experts as well as entrepreneurs, it was discovered that banks, when lending to manufacturing companies, performs a good evaluation of financial situation, but did not fully assess the company's competitive strategy.
Financing of manufacturing SME segment companies in a changing competitive environment
Keywords: Ekonomika; kredītēšana; finanšu analīze; maksātspēja; kredīts; kredītlīnija