Politiskās cīņas paņēmienu evolūcija Florences republikā 15. gadsimtā - Koškins, Jurijs (Latvijas Universitāte, 2006)
Darba galvenais pētīšanas objekts ir politiskās cīņas paņēmieni Florences republikā 15.gs. Pētījuma mērķis ir noskaidrot kopsakarību starp izmaiņām politiskajā sistēmā, politisko spēku izvietojumā un raksturā un to izmantotajos cīņas paņēmienos. Daudz detalizētāk tiek runāts par sekojošām tēmām: Florences republikas varas formu un pārvaldes sistēmas izmaiņu analīze; florenciešu politisko grupējumu formēšanas principu, to motivācijas, mērķu un ideālu attīstības analīze; politiskās cīņas tiesisko, finansiāli ekonomisko, ārpolitisko un vardarbīgo paņēmienu attīstības un tās līmeņa noskaidrošana.

This work contains the analysis of the evolution of the ways of political struggle in the Florentine Republic in the fifteenth century. The investigation informs about changes in the Florentine political system, parties and struggle. The overall objective of the analysis is search and definition of interrelations between changes in political system of the Florentine Republic, parties, and ways of political strike. The result of this research is the statement that evolution of the ways of political struggle occurred not in their internal device, but in a changing urgency of a concrete kind of a way of struggle which occurred during all fifteenth century and depends on varying conditions of a political system of the Florentine republic.
The Evolution of the Ways of Political Struggle in the Florentine Republic in the 15th Century
Keywords: Vēsture