Projekts: Uzņēmuma "Homeopathy" dibināšana - Karja, Irina (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba izstrades tēma ir uzņēmuma biznesa plāna sastadīšana ar mērķi atvērt jaunu uzņēmumu. Biznesa plāna mērķis ir panākt visizdevigāko variantu starp to, ko jūs gribat darīt, un to, ko varat izdarīt. Plāns apraksta nepieciešamos pasākumus, kas veicami tūlīt, un tos, kas plānojami turpmākajā laika posmā. Uzņēmējdarbības vide strauji mainās, tāpēc arī biznesa plāns nevar būt nemainīgs, kā akmenī iekalts. Plānam jābūt elastīgam, tas jāmaina un jāpielago situācijas izmaiņām1 Darba autore aizdomājās par dažādām ārstēšanas metodēm un to ietekmi uz cilvēka tālāko veselību un pašsajūtu. Apskatoties uz zālēm, kas ir pieejamas aplopatiskajas aptiekās, un īpaši pievēršot uzmanību to instrukcijām, varam redzēt, kā vairākumam zāļu ir ļoti daudz dažādu blakusparādību. Zāļu blakusparadības ietekmē ne tikai cilvēka pašsajūtu, kad cilvēks lieto zālēs, bet arī var ietekmēt un kaitēt cilvēka veselībai ilgu laiku pēc zāļu lietošanas. Tas var novest pie jauno slimību rašanās. Tāpat lielākā daļa zāļu iedarbības ir vērsta uz simptomu mazināšanu, nevis slimības ārstēšanu. . Savukārt netradicionālā medicīna, tāda kā homeopātija, naturopātija, ķīnas tradicionālā medicīna un ajurvēda, speciālizējas uz slimību ārstēšanu, nevis simptomu mazināšanu. Darba autores maģistra darbs ir biznesa plāna izstrade jaunas homeoptātiskas aptiekas atvēršanai Rīgā. Darba autore izvēlējās tieši šo nozāri, jo pašlaik lielākā daļa medikamentu, kas ir pieejami tirgū, nenoverš veselības problēmu, bet gan tikai apārstē to. Līdz ar to darba mērķis jauna uzņēmuma dibināšanā Latvijā, ar mērķi atvērt aptieku Rīgā, kas specializētos uz netradicionālās ārstēšanas metodēm ar iespēju pasūtīt individuāli gatavojamas zāles. Uzņēmums nodrošinās iedzīvotājiem un pilsētas viesiem kvalitatīvu farmaceitisko aprūpi, un iespēju iegadāties preparātus, kas ir izmantojami gan tradicionālajā medicīnā, gan alternatīvajā. Darba izstrādes laikā darba autore grib izprast farmācijas nozāres attistības tendences un iespēju uzsākt biznesu šajā jomā, kā arī izpētīt attistības tendences pārblīvēta tirgus apstakļos. Tāpat darba autore prognozēs iespējamos izdevumus, kas saistīti ar jauna uzņēmuma dibināšanu Latvijā, sākot no īres maksu par tēlpām un beidzot ar preču un ārpakalpojumu iegādi. Galvēnā šis nozāres problēma, pēc darba autores domām, ir cilvēku nevižīga attieksme pret savu veselību nepamatoti lietojot medikamentus, kā brīnumlīdzekli.

The theme of master work is conducted of making a business plan about opening a new business. Business plan aim is to achieve the most favourable option between what you want to do, and what can be done. The plan describes the necessary steps to be taken immediately, and those planned in the subsequent period. The business environment is changing rapidly, so a business plan cannot be fixed, as the stone carvings. The plan should be flexible, it should be changed and adapted to changing circumstances. The author thought about the different treatment methods and their impact on human health and the future well-being. Looked for drugs that are available in pharmacies, and paying particular attention to the instructions, we can see that the majority of medicines are a lot of different side reactions. Adverse drug reactions not only affect human well-being, the person administering the products, but also can affect and harm to human health for a long time after acceptance of medication. This can lead to initiation of diseases in the future. Like most of the drug is targeted to reduce the symptoms, not the disease. By contrast, alternative medicine, such as homeopathy, naturopathy, Chinese traditional medicine and Ayurveda, specializes in the treatment of illness, not reduce the symptoms. Author of master’s work chooses the direction of making business plan about opening new homeopathic pharmacy in Riga, Latvia. The author chooses these sectors because currently most of the drugs that are available in the market do not prevent health problems, but only cure symptoms. Consequently, the aim of the new company establishment in Latvia is the aim of opening a pharmacy in Riga, which specialized on non-traditional methods of treatment with the possibility to order individually prepared medicine. The company will provide residents and guests of high quality pharmaceutical care, and the opportunity to purchase the medicine, which are used in both traditional medicine and alternative. During the work development author wants to understand the pharmaceutical industry trends and the ability to start a business in this area, as well as to explore the development trend of a cluttered market conditions. The author forecasts the possible costs associated with starting up a new business in Latvia from the rent for the premises and ending with the trade and outsourcing of the acquisition. The main problem in this sector, according to the author, there are people neglectful attitude towards their health improperly using medication as a miracle.
Project: Enstablishment of the company "Homeopathy"
Keywords: Finanses un kredīts; Alternatīva medicīna; Alopātiskas zāles; Bezrecepšu zāles; Farmaceitiskā aprūpe; Homeopātiskās zāles