Gruntsūdens plūsmas modelēšana ūdensgūtņu Baltezers un Baltezers ІІ apkārtnē - Babre, Alise (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darba pētījumā veikta hidroģeoloģiskā modeļa izveide Baltezers un Baltezers II ūdensgūtņu apkārtnē. Ūdensgūtņu teritorijā raksturīgi sarežģīti hidroģeoloģiskie apstākļi, kas saistīti ar pazemes ūdens ieguvi no Kvartāra ūdens kompleksa centralizētajai ūdens apgādei un gruntsūdens mākslīgo papildināšanu no virszemes ūdens objektiem. Pētījuma teritorija aptver 20 km2 lielu platību, kurā iekļauta visa aktīvā ūdens apmaiņas zona. Hidroģeoloģiskā modeļa izveidei izmantota PAIC izstrādātā datorprogramma HiFiGeo v3.5. Pētījuma rezultātā tika izveidots kalibrēts hidroģeoloģiskais modelis, kurš izmantots divu situāciju modelēšanai, pie mainīgiem ūdensgūtņu režīmiem. Balstoties uz modelētajiem rezultātiem ir veikti secinājumi par īpatnībām, kas saistītas ar gruntsūdens plūsmu modeļu izveidi. Atslēgas vārdi: pazemes ūdens, hidroģeoloģiskā modelēšana, HifiGeo, Baltezers, gruntsūdeņi, gruntsūdens plūsmas.

Hydrogeological model for surrounding area of Baltezers and Baltezers II well fields was carried out during the Master’s paper study. Surrounding is estimated to have complex hydrogeological conditions, which is related to groundwater extraction from the Quaternary water complex for water supply and artificial recharge of groundwater from surface water bodies. The study covers area of 20 km2 and it covers whole active water exchange zone. The hydrogeological model was developed using computer program HiFiGeo v3.5. created by PAIC. The study resulted in a calibrated model, which was used for two situation modeling, at variable well field regimes. Resulting in conclusions of characteristics and approaches to unconfined groundwater flow modeling. Keywords: groundwater, hydrogeological modeling, HifiGeo, Baltezers, unconfined groundwater, unconfined groundwater flows
Groundwater flow modelling at wellfields Baltezers and Baltezers ІІ
Keywords: Ģeoloģija