Sinonīmu rindas krievu un latviešu valodā funkcionēšanas aspektā. - Kārkliņa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs veltīts krievu un latviešu valodas sinonīmu rindu sastatīšanas paņēmieniem, pamatojoties uz lietvārdiem, kas apzīmē emocijas, un vārdu sinonīmu leksiski semantiskajai analīzei. Darba teorētiskajā daļā tiek izskatītas problēmas, kas saistītas ar jēdzieniem „sinonīmija”, „sastatīšana” un „funkcionēšana”. Pētījums var ieinteresēt studentus filologus, lingvistus, kas nodarbojas ar kontrastīvās lingvistikas jautājumiem un sinonīmu rindu funkcionēšanu dažādās valodās, psihologus, kā arī plašu lasītāju loku, kas interesējas par mūsdienu krievu valodu sastatījumā ar latviešu valodu, krievu un latviešu valodas nesējiem.

This bachelor thesis is devoted to studying the methods of contrasting synonymic rows in Russian and Latvian. Based on the material of nouns, that are expressing emotions, and to the lexico-semantic analysis of words synonyms. The theoretical part examines the problems associated with the concepts of „synonyms”, „contrastive method” and „functioning”. This research may be of interest to students-philologists, linguists, involved in a study of contrastive linguistics and functioning of synonyms in different languages, psychologists, as well as everyone interested in modern Russian language in a contrastive comparison with Latvian, to Russian and Latvian speakers.
The Synonymic Rows in the Russian and Latvian Languages in the Functioning Aspect.
Keywords: Valodniecība