Tīmekļa lietotne dabas novērojumu veikšanai - Mekše, Māra (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darba “Tīmekļa lietotne dabas novērojumu veikšanai” mērķis ir izstrādāt programmatūras kodu, veikt tā testēšanu, un uzrakstīt dokumentāciju tīmekļa lietotnei “Dabas vērotāji”. Lietotne ir paredzēta, lai cilvēki varētu dalīties ar citiem cilvēkiem par saviem veiktajiem dabas novērojumiem. Lietotnei lietotāji var piekļūt izmantojot pārlūkprogrammu. Lietotnē lietotāji var reģistrēties un ievietot savas publikācijas par dabas novērojumiem, rakstīt komentārus publikācijām. Pēc reģistrācijas lietotāji lietotnē var ievietot arī sludinājumus par pasākumiem dabā un izveidot pieteikumus uz citu lietotāju sludinājumiem, kā arī var uzdot jautājumus par dažādām tēmām saistībā ar dabu jautājumu forumā, un arī rakstīt atbildes uz jautājumiem.

The purpose of the qualification work "A web app for nature observation" is to develop the software code, test it and write the documentation for the web app "Nature Observers". The app is designed to allow people to share their natural observations with other people. Users can access the application through a browser. In the application, users can register and post their publications about nature observations in the application, write comments for publications. After registration, users can also post advertisements about nature events and create applications for advertisements made by other users, as well as ask questions about various topics related to nature in the forum and write answers to questions.
A web app for nature observation
Keywords: Datorzinātne; dabas novērojumi; pasākumi dabā; tīmekļa lietotne; PHP; Laravel