Sīkās pirkstu muskulatūras attīstības iespējas rokdarbu nodarbībās 3-4 gadus veciem bērniem - Seļiverstova, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba temats – Sīkās pirkstu muskulatūras attīstības iespējas rokdarbu nodarbībās 3-4 gadus veciem bērniem. Darba autore – Aleksandra Seļiverstova. Darba zinātniskais vadītājs – prof. Dr. paed. Maruta Sīle. Pētījuma mērķis – Pētīt sīkās pirkstu muskulatūras attīstības iespējas 3-4 gadus veciem bērniem rokdarbu nodarbībās darbā ar papīru, veidošanas masu un dziju. Pētījuma hipotēze – 3-4 gadus vecu bērnu sīkās pirkstu muskulatūras attīstība rokdarbu nodarbībās darbā ar papīru, veidošanas masu un dziju būs veiksmīga, ja •tiks ievērots bērna esošais attīstības līmenis; •tiks izmantota atbilstoša pedagoģiskā pieeja; •tiks ievērotas vecumposma īpatnības un tiks sekmēta rodoša aktivitāte. Teorētiskajā daļā – tiek analizēta zinātniskā literatūra par sīko pirkstu muskulatūru un tās attīstības iespējām rokdarbu nodarbībās, tiek raksturots 3-4 gadus vecu bērnu pedagoģiski psiholoģiskais raksturojums, un tiek raksturots bērnu sīkās pirkstu muskulatūras attīstības iespējas rokdarbu nodarbībās darbā ar papīru, veidošanas masu un dziju. Empīriskajā daļā tiek pamatota metožu izvēle, veikta situācijas konstatācija, bērnu grupā veikta pedagoģiskā izmēģinājuma darbība sīkās pirkstu muskulatūras attīstības iespējai rokdarbu nodarbībās darbā ar papīru, veidošanas masu un dziju, veicot dažādas praktiskās darbības ar papīru, veidošanas masu un dziju, un apkopoti pētījuma gaitā iegūtie rezultāti. Atslēgas vārdi – sīkā pirkstu muskulatūra, 3-4 gadus veci bērni, rokdarbi, papīrs, veidošanas masa, dzija. Darba saturs – kopīgais lapaspušu skaits 53 lpp, 9 pielikumi, 8 tabulas, 10 attēli, 55 literatūras un informācijas avoti.

Bachelor thesis – The fine motor skills development opportunities by handicrafts among 3-4 years olds Author – Aleksandra Seliverstova (Aleksandra Seļiverstova) Scientific supervisor of the work – Dr.paed. Maruta Sile (Maruta Sīle) The purpose of the reserch – to research the opportunities of the development of small finger muscules in 3-4 year olds in handicraft working with paper forming mass and yarn. Research hypothesis – development of tiny finger muscules in 3-4 year old childrenš handicraft works with paper, forming mass and yarn will be successful if •the child’s current level of development will be respected; •appropriate pedagogical approach will be used; •respect the age – specific characteristic and encourage creative activity. Theoretical part – the scientific literature on tiny finger muscules and it’s development opportunities in handicraft classes is analyzed, pedagogical – psychological characteristics of 3 – 4 year old children are described and describes the development of small finger muscules in children through handcraft clesses works with paper, forming mass and yarn. The empirical part justifies the chouce of methods, the situation was established, a pedagogical pilot activity carried out in a group of children the possibility of developing small finger muscules in handicraft classes works with paper, forming mass and yarn, and summarize the results of the study. Key words – tiny finger muscule, 3 – 4 years old children, handicrafts, paper, forming mass, yarn. Content of work – total number of pages 53 , 9 attachments, 8 tables, 10 pictures, 55 sources of literature and information.
The fine motor skills development opportunities by handcrafts among 3-4 years olds
Keywords: Skolas pedagoģija; sīkā pirkstu muskulatūra; 3-4 gadus veci bērni; rokdarbi; papīrs; veidošanas masa