Lielbritānijas aizsardzības politikas attīstība kopš 2001. gada - Millers, Rihards (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba „Lielbritānijas aizsardzības politikas attīstība kopš 2001. gada” mērķis ir noskaidrot, cik lielā mērā Lielbritānijas aizsardzības politika kopš 2001. gada ir attīstījusies saskaņā ar ASV aizsardzības politiku. Lai to paveiktu, autors teorētiskajā daļā Lielbritānijas politikas raksturošanai ir izmantojis vidējās varas un piesliešanās jēdzienus. Savukārt empīriskajā daļā autors ir apkopojis un analizējis Lielbritānijas un ASV aizsardzības politikas dokumentus sasaistē ar vidējās varas un piesliešanās jēdzieniem. Autors nonāca pie secinājuma, ka Lielbritānijas aizsardzības politika tiek attīstīta saskaņā ar ASV aizsardzības politiku, jo abām valstīm ir kopēja izpratne par apdraudējumiem to drošībai.

The aim of bachelor’s thesis “Development of United Kingdom's defence policy since 2001” is to establish to what extent the defence policy of United Kingdom since 2001 has evolved in accordance with the defence policy of USA. To achieve that, the author in the theoretical part has used concepts of middle power and bandwagoning to characterize the policy of United Kingdom. In the empirical part the author has summarized and analysed policy documents of United Kingdom and the USA in connection with the concepts of middle power and bandwagoning. The author has concluded that the defence policy of the United Kingdom has evolved in accordance with the defence policy of the USA because both states have a shared understanding of threats to their security.
Development of United Kingdom's defence policy since 2001
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Lielbritānija; ASV; vidējā vara; piesliešanās; middle power