Krasta erozijas ierobežošana ar kārklu stādījumiem pludmalē – Bigauņciema piemērs - Korlašs, Arvis (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs ir veltīts krasta attīstības procesiem, krasta aizsardzībai un īpaši kārklu stādījumiem pludmalē. Pētījuma mērķis ir izvērtēt kārklu stādījumu smilts akumulācijas efektivitāti eolos un vilņošanās procesos. Pētījumā tika veikta pludmales šķērsprofilu nivelēšana Bigauņciemā, kā arī apkopoti iepriekšējos gados iegūtie dati. Rīgas līča Bigauņciema krasta iecirknis ir kārklu stādījumu efektivitātes izvērtēšanas modeļteritorija kopš 2013. gada.

This Bachelor thesis is focused on coastal processes, coastal defence and also willow planting in backshore. An objective of study is to understand a willow plants efficiency as a wind-blown sand accumulation intensifying measure in backshore,. Backshore levelling profiles was measured in study. Gulf of Riga coastal section in Bigaunciems was a model territory for willow planting efficiency determination since 2013.
Coastal erosion mitigation with willow planting in backshore – Bigaunciems case
Keywords: Vides zinātne; krasta procesi; krasta erozija; Bigauņciems; kārklu stādījumi; pludmale