Arhitektu un inženieru biroja informācijas sistēmas modernizācija - Skudra, Linda (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba mērķis - analizēt pašreiz uzņēmumā izmantotās informācijas sistēmas, apsvērt jaunu sistēmu nepieciešamību vai atjaunot esošās, izstrādāt uzņēmuma informācijas sistēmas modernizācijas projektu. Veikt analīzi tīmekļa vietnes izveidei, analizēt satura pārvaldes sistēmas un izvēlēties izdevīgāko izmitināšanas pakalpojumu sniedzēju. Darbā veikta uzņēmuma un izmantoto informācijas sistēmu analīze, kā arī analizēta vietnes ieviešanas iespējas un ar to saistītās nepieciešamās investīcijas. Darba rezultātā ieteikts turpināt modernizēt uzņēmuma projektēšanas sistēmu, nomainīt grāmatvedības sistēmu ar piedāvāto alternatīvu, un ieviest tīmekļa vietni. Tīmekļa vietnes ieviešanas rezultātā plānots, ka varētu tikt veicināta uzņēmuma atpazīstamība un piesaistīti jauni klienti. Atslēgvārdi: informācijas sistēma, tīmekļa vietne, satura pārvaldes sistēma

The aim of this thesis – to analyze currently used information systems, consider the need of any new systems, or renewing existing ones, develop company’s information system modernization project. Preform analysis of the web site establishment, content management systems and choose the best hosting provider. In this thesis company’s and information system analysis has been preformed, as well as the analysis of web site implemation posibility and the associated investments. As a result of this thesis it is adviced to continue updating currently used engineering system and to replace the accounting system with the sugested alternative, and implement a web site. It is planned that as a result of implementing a web site it could facilitate the company’s recognition and attract new customers. Keywords: information systems; web site; content management system
Modernization of information system in office of architects and engineers
Keywords: Vadībzinātne