Virtuālo komandu darba analīze un uzlabošana uzturēšanas projektos - Koncevičs, Rolands (Latvijas Universitāte, 2006)
Arvien vairāk un vairāk uzņēmumiem saskaroties ar globāliem projektiem un ārpakalpojumu izmantošanu, tiek izmantotas virtuālās komandas, bet projektu vadīšana paliek lokālo projektu līmenī. Taču daudzi praktiķi uzskata, ka virtuāla produktu izstrāde ir ievērojami sarežģītāka, nekā vissarežģītākais projekts, kuru pārvalda organizācijas iekšienē. Šajā darbā autors pēta unikālas virtuālo projektu problēmas divos virtuālajos uzturēšanas projektos. Bakalaura darbs sastāv no piecām nodaļām. Darba ievadā tiek pamatota temata aktualitāte. Pirmajā nodaļa sniedz ieskatu virtuālo komandu darbībā, apraksta to priekšrocības un trūkumus. Otrajā nodaļā tiek apskatīti projektu procesu jēdzieni un uzlabojumu pasākumu nozīme. Trešā nodaļa ir veltīta risku analīzes metodoloģijai. Bet ceturtā nodaļa sniedz tās praktisko pielietojumu. Nākamajā nodaļā autors analizē iepriekš iegūtos rezultātus un vispārina tos uz jebkuru virtuālo komandu. Tiek izstrādāti virtuālas komandas veiksmes kritēriji un konkrētu projektu uzlabojumu ieteikumi.

Every day more and more companies, which are facing global projects and outsourcing, are using virtual projects. Nevertheless project management stays on the local level. However many practitioners consider, that development of virtual products is significantly more complicated than any sophisticated project within the same organisation. In this work author examines the virtual projects’ problems in two maintenance projects. Bachelor paper “Analysis and improvement of virtual teamwork in maintenance projects” consist of five parts. The introduction part provides an insight into the topic’s importance. In the first part the author describes virtual teamwork, its advantages and disadvantages. There is an insight into project process concepts in the second part of this work. Major focus is paid on process improvement. The third part is dedicated to risk analysis methodology. The fourth part describes the virtual teamwork problems investigation in practice followed by an analysis of previously received results and actions in the fifth part. The active project problems are generalized and summarized as recommendations for other virtual teams. Finally, conclusions are presented.
Analysis and improvement of virtual teamwork in maintenance projects
Keywords: Datorzinātne