Zināšanu grafi matemātikas olimpiāžu uzdevumu meklēšanā - Ozoliņa, Elizabete (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darba “Zināšanu grafi matemātikas olimpiāžu meklēšanā” mērķis ir izstrādāt tīmekļa vietni olimpiāžu uzdevumu pārlūkošanai. Šajā darbā izmantoti zināšanu grafi, kas klasificē un atrod uzdevumus pēc metadatiem, pēc to sarežģītības, pēc uzdevuma tipa, pēc terminiem, pēc atslēgvārdiem, tēmām un apakštēmām. Šī tīmekļa vietne domāta matemātikas pasniedzējiem un skolēniem, lai mērķtiecīgāk gatavotos sacensībām, atlasot prasmju līmenim piemērotus uzdevumus

The goal of the qualification project “Searching math olympiad problems using knowledge graphs” is to create a Web repository of math olympiad problems. This work will use knowledge graphs to achieve problem classification and search. This website is designed to allow users to find competition problems by their difficulty, subject area, concepts and keywords, , by topics and subtopics. This website will be useful for math teachers and students who are training for math olympiads in finding relevant math problems in a more intuitive way.
Searching Math Olympiad Problems Using Knowledge Graphs
Keywords: Datorzinātne; kvalifikācijas darbs; zināšanu grafi; matemātikas olimpiāžu uzdevumi; ontoloģija; RDF