Struktūras pētījumi Na1/2Bi1/2TiO3-BaTiO3 cietajos šķīdumos - Ignatāns, Reinis (Latvijas Universitāte, 2013)
Šajā darbā ir pētīta Na1/2Bi1/2TiO3-BaTiO3 (NBT-BT) keramisko cieto šķīdumu kristāliskās struktūras izmaiņas atkarībā no sastāva un temperatūras. Galvenā uzmanība ir pievērsta režģa parametru izmaiņām fāžu pārejas rajonā un fāžu koeksistences apgabalam. Kristāliskā struktūra materiāliem ir pētīta ar rentgenstaru difrakcijas metodi. Datu apstrādei izmantota Ritvelda metode.

In this work crystalline structure of Na1/2Bi1/2TiO3-BaTiO3 (NBT-BT) ceramic solid solutions is studied as a function of composition and temperature. The study is focused on changes of lattice parameters in the phase transition region and phase coexistence region. Crystalline structure is studied by X-ray diffraction. X-ray diffraction data are processed with Rietveld method.
Studies of structure of Na1/2Bi1/2TiO3-BaTiO3 solid solutions
Keywords: Fizika