Personu datu aizsardzība demokrātiskā valstī - Miķelsone, Līva (Latvijas Universitāte, 2015)
Personu datu aizsardzība demokrātiskā valstī mūsdienās ir ļoti aktuāla, jo jaunajās un modernajās tehnoloģijās norit informācijas aprite, kas dod jaunas iespējas tās lietot. Līdz ar to persona ne vienmēr var zināt un ietekmēt, kur tiek izmantoti tās dati. Demokrātiskā valstī personas dati ir informācija, ar kuru fiziskā persona ir identificēta. Identitāte ir sevis apzināšanās, spēja pieņemt lēmumus, paļaušanās uz sevi. Valsts konstitūcijas idenitāte nozīmē, ka valsts nevar pastāvēt bez tiesībām, kā arī tiesības nevar pastāvēt bez valsts. Nacionālā identāte ir valoda, kultūras simboli, vērtības, sociālā atmiņa, kas vieno personas ar līdzīgām nacionālām pazīmēm.

Persons data protection in democratic country these days is very popular because new and modern technologies are place in which is happening information circulation that provides new opportunities. So because of that person cannot always know and affect where is used his or hers data. In democratic state persons data is information with what person is identified. Identity is self recognition, ability to make decisions and reliance on self. States constitutional idnety means that state cannot exist without rights as well rights cannot exist without state. Nacional identity is language, culture symbols, values, social memory which unites persons with similar nacional features.
Protection of persons data in a democratic country
Keywords: Juridiskā zinātne; Demokrātija; Vēlēšanas; Identitāte; Valoda; Personas dati