Investīciju vide un tās ietekmējošo faktoru salīdzinošā analīze Baltijas valstīs - Miķelsone, Ilze (Latvijas Universitāte, 2016)
Autore darbā aplūko investīciju vidi ietekmējošos faktorus Baltijas valstīs. Darbā autore izmanto zinātniskās literatūras, starptautiskās publikācijas apkopojumus, lai iegūtu investīciju vides būtiskākos ietekmējošos faktorus, un pēc tam tos sagrupē kvantitatīvos un kvalitatīvos. Izmantojot statistikas datus un veicot faktoru, korelāciju un regresiju analīzi, autore secina, ka darbaspēka izmaksas un bezdarba līmenis ir svarīgākie investīciju vidi ietekmējošie faktori Baltijas valstīs. Pamatojoties uz pētījumā iegūtajiem rezultātiem un kvalitatīvo faktoru analīzi, autore veic secinājumus par investīciju vides ietekmējošiem faktoriem Baltijas valstīs un ierosina priekšlikumus valsts institūcijām kā uzlabot investīciju piesaisti Latvijā.

The author reviews the influencing factors of the investment environment in the Baltic states. The author uses scientific literature, international publication summaries in order to find the the crucial factors influencing the investment environment and afterwards groups them into quantitative and qualitative factors. By conducting factor, correlation and regression analysis on the statistical data, the author concludes that the cost of labor and unemployment level are the most important factors influencing the investment environment in the Baltic states. Based on the research carried out and the qualitative factor analysis, the author makes conclusions regarding the influencing factors of the investment environment in the Baltic states and creates proposals to the corresponding government institutions regarding the improvement of investment attraction in Latvia.
A comparative analysis of the investment environment and the factors influencing it in the Baltic states
Keywords: Ekonomika; investīciju vide; investīciju vides novērtējums; investīciju vides ietekmējošie faktori; Baltijas valstis; faktoru analīze