Hromatiskās modulācijas kontrastjutības testa izveidošana - Turko, Antons (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbs ir uzrakstīts uz 35 lapaspusēm. Tas satur 22 attēlus, 3 tabulas, 34 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: Izveidot jaunu hromatiskas modulācijas kontrastjutības datorizēto testu un aprobēt testu cilvēkiem ar krāsu redzes defektiem un bez krāsu redzes defektiem. Pētījuma piedalījās 7 dalībnieki, no kuriem 2 bija deuteranomālija ar dažādu smaguma pakāpi. Tika noteikta hromatiskas kontrastjutības likne katram dalībniekam.

Master thesis is written in the Latvian language on 35 pages. It contains 22 images, 3 tables and has 34 references. Purpose: Development of chromatic modulation contrast sensitivity test and test approbation on people without colorvision deficiencies and with colorvision deficiencies. There were 7 participants, 2 of them had different level of deuteranomaly. Chromatic contrast sensitivity threshold was defined for every participant.
Development of chromatic modulation contrast sensitivity test
Keywords: Fizika; Krāsu redzes defekti; krāsu redzes testi; hromatiskas kontrastjutības slieksnis; jaunizveidots krāsu redzes tests