Lineārās programmēšanas pieeja pseidolineāru optimizācijas uzdevumu risināšanai - Lāma, Reinis (Latvijas Universitāte, 2017)
Darbs ir veltīts optimizācijas problēmām ar dažādām pseidolineārām nosacījumu sistēmām un to risināšanas algoritmiem. Ir aprakstīts, kā atrast lineāras nosacījumu sistēmas, kas ir ekvivalentas dotām pseidolineārām nosacījumu sistēmām. Ir atrastas lineāras nosacījumu sistēmas, kuras ir ekvivalentas maksimuma-minimuma, maksimuma-reizinājuma un maksimuma-t-normas nosacījumu sistēmām ar dažām t-normām. Piedāvātā metode ir ilustrēta ar piemēriem.

The thesis is devoted to optimizing an objective function subject to pseudo-linear inequality constraints. A way of finding linear inequality constraints which are equivalent to the given pseudo-linear inequality constraints is described and used to find equivalent linear constraints for pseudo-linear constraints with max-min, max-product and max-t-norm composition for some t-norms. The proposed technique is ilustrated by numerical examples.
Linear programming approach to solving pseudo-linear optimization problems
Keywords: Matemātika; optimizācijas uzdevums; summas-minimuma nosacījumi; maksimuma-minimuma nosacījumi; maksimuma-reizinājuma nosacījumi; maksimuma-t-normas nosacījumi