Android lietotnes grafisko lietotāju saskarņu testēšanas metodes - Rastopčins, Iļja (Latvijas Universitāte, 2024)
Android viedtālruņu popularitāte pieaug ļoti strauji, un līdz ar to arī grafiskās saskarnes kļūst sarežģītākas, interesantākas un daudzveidīgākas, kas apgrūtina izstrādi un testēšanu. Šajā darbā tiek pētītas dažādas metodes, kas tiek izmantotas, lai veiktu testēšanu Android lietotņu grafiskajām lietotāja saskarnēm (GUI). Pētījums aptver gan manuālās, gan automatizētās testēšanas pieejas, kas tiek izmantotas, lai novērtētu lietotņu GUI darbību un sniegtu ieskatu par to, kā nodrošināt augstu lietotāja pieredzi un kvalitāti. Darbā tiek analizētas populāras testēšanas metodes un rīki, kas ir speciāli pielāgoti Android platformai, kā arī tiek izvērtētas to priekšrocības un trūkumi. Galvenais mērķis ir izpētīt dažādās metodes priekš grafiskās saskarnes testēšanas, izstrādāt pamatnostādnes un ieteikumus, kas varētu palīdzēt testētājiem efektīvāk testēt un uzlabot savu Android lietotņu lietotāja saskarni.

The popularity of Android phones is growing rapidly, and with it, graphical interfaces are becoming more complex, interesting and diverse, which makes development and testing difficult. This thesis explores various techniques and methods used to perform testing for graphical user interfaces (GUIs) of Android applications. The study covers both manual and automated testing approaches used to evaluate the performance of app GUIs and provide insights into how to ensure high user experience and quality. The work analyzes popular testing methods and tools that are specially adapted for the Android platform, and also evaluates their advantages and disadvantages. The main goal is to explore different methods for GUI testing, to develop guidelines and recommendations that could help testers to more effectively test and improve the user interface of their Android apps.
Methods for testing graphical user interfaces of Android applications
Keywords: Datorzinātne; Android; testēšana; GUI; automatizācija; Espresso