Tiesību tikt aizmirstam mijiedarbība ar vārda brīvību - Klūga, Elīna (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba tēma ir – „Tiesību tikt aizmirstam mijiedarbība ar tiesībām uz vārda brīvību”. Darba mērķis ir noskaidrot kā tiesības tikt aizmirstam ietekmē vārda brīvības izpausmi. Gūt ieskatu galvenos problēmjautājumos un izvērtēt gadījumus, kad tiesības tikt aizmirstam ir vārda brīvības ierobežojuma attaisnojums. Pētījumā izvērtēts tiesību tikt aizmirstam jēdziens, būtība, vēsturiskā attīstība, normatīvais regulējums un analizēts Eiropas Savienības tiesas 2014. gada 13.maija spriedums lietā: lietā C-131/12. Izpētīta vārda brīvība kā informācijas brīvības garants, kā arī tiesību tikt aizmirstam ietekme uz vārda brīvību. Ar samērīguma testa palīdzību izvērtēts tiesību tikt aizmirstam un tiesību uz vārda brīvības līdzsvars. Veicot darba izstrādi izmantota vēsturiskā, salīdzinošā, induktīvā un deduktīvā metode.

Master's thesis - "Right to be forgotten cnflict with the right to freedom of expression." The aim of this research is to clarify how the right to be forgotten affects to freedom of expression. To find out the main issues and to evaluate where the right to be forgotten is the restriction of freedom of expression. The study evaluated the right to be forgotten concept, the essence of historical development, the regulatory framework and analysis of the European Union Court of May 13, 2014 Case: Case C-131 / 12th. In research are explored freedom of expression as a guarantee of freedom of information, as well as the right to be forgotten impact on freedom of expression. Proportionality test are used to assess the balance of the right to be forgotten and the right to freedom of expression. During thesis autor uses historical, comparative, inductive and deductive method.
Rights to be forgotten conflict with freedom of expression
Keywords: Juridiskā zinātne; tiesības tikt aizmirstam; vārda brīvība; meklētājprogrammas; samērīgums