Funkcionālā programmēšana mājaslapu izstrādē - Ruseckis, Juris (Latvijas Universitāte, 2017)
Tīmekļa vietnes kļūs aizvien funkcionāli bagātākas, kas padara tīmekļa vietnes klienta puses programmēšanu sarežģītāku, kas nozīmē, ka aizvien svarīgāk ir to labi strukturēt, kur izmantot var funkcionālo programmēšanu. Bakalaura darbā tiks apskatītas iespējas pielietot funkcionālās programmēšanas paradigmu tīmekļa vietnes klienta pusē. Darba mērķis ir izpētīt tīmekļa vietnes klientu pusi un funkcionālās programmēšanas iespējas tajā, kā arī salīdzināt tās ar ikdienas risinājumu. Tika gūta izpratne par tīmekļa vietņu klientu puses uzbūvi, apskatīti funkcionālās programmēšanas risinājumi tīmekļa vietņu klientu pusē, kā arī izstrādāts un salīdzināts risinājums, izmantojot funkcionālās programmēšanas paradigmu.

Websites are becoming more and more advanced which makes website client side more complex and that rises the importance of decent structuring and that is where functional programming can help. This thesis looks at options to use functional programming paradigm in website client side development. The aim of this work is to research website client side and possibilities of using functional programming there and also to compare them to everyday solution. The understanding of websites client side structure was gained, the review of existing functional programming solutions was made also website using functional programming was developed and compared to existing.
Functional programming in webpage development
Keywords: Datorzinātne; Tīmekļa vietne; Klienta puse; Funkcionālā programmēšana; Javascript; Clojurescript