Nacionālo bruņoto spēku karavīru izpratne par pēdu veselību un profilaksi - Cielava, Aisma (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir Nacionālo bruņoto spēku karavīru izpratne par pēdu veselību un profilaksi. Pētījuma mērķis noskaidrot karavīru izpratni par pēdu veselību un profilaksi. Pētījuma uzdevumi analizēt pieejamos literatūras avotus, izstrādāt aptaujas anketu, veikt anketēšanu un apkopoto datu analīzi. Darbā izmantota Kalistas Rojas māszinību teorija. Pētījumam izvirzīta hipotēze: karavīriem ar ilgāku dienesta pieredzi ir labāka izpratne par pēdu veselību un profilaksi salīdzinājumā ar jauniesauktajiem karavīriem, jo teorija nav nostiprināta praksē. Pielietota kvantitatīva pētniecības metode – anketēšana. Izvirzītā hipotēze apstiprinājās – karavīru izpratne par pēdu veselību un profilaksi pilnveidojas dienesta laikā. Atslēgas vārdi: karavīrs, militārais dienests, pēdu aprūpe, pēdu veselība un profilakse.

The subject of bachelor’s work is the understanding of foot health and its prophylaxis by National Armed Forces soldiers. The goal of the study is to clarify soldiers understanding of foot health and its prophylaxis. Study tasks - analyze the available sources of literature, develop a questionnaire, do the survey and analysis of the gathered data. The work uses Calista Roy's nurse theory. Hypothesis of this study is: soldiers with longer service experience have a better understanding of foot health and prophylaxis compared to new soldiers, because the theory is not strengthened in practice. The study uses quantitative research method — survey. The proposed hypothesis confirmed that soldiers understanding of foot health and prophylaxis is improving during service. Key words: soldier, military service, foot care, foot health and prophylaxis.
The understanding of foot health and its prophylaxis by National Armed Forces soldiers
Keywords: Medicīna; karavīrs; militārais dienests; pēdu aprūpe; pēdu veselība un profilakse