Ticības jēdziens Keneta Ervīna Heigina teoloģijā - Tensberga, Kristina (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir “Ticības jēdziens Keneta Ervīna Heigina teoloģijā“. Darba pamatā ir K.E. Heigina ticības teoloģijas analīze un Heigina ticības skaidrojuma sasaiste ar dziedināšanu. Darba mērķis ir balstoties uz teorētisko aspektu izpēti un analīzi, sniegt pārskatu par mūsdienu garīgu fenomenu, kas saista un ietekmē ievērojamu skaitu kristiešu daudzās zemēs. Darba gaitā tika noskaidrots, ka Heigins savā ticības koncepcijā vienkārši aprakstītos soļos paskaidro kristīgam cilvēkam kā iegūt un saprast ticību kā aktīvu iedarbīgu spēku, lai, galvenokārt, saņemtu dziedināšanu. Atslēgvārdi: ticība, apliecināšana, dziedināšana, labklājība, harizmāti, pentakostāļi.

The topic of the bachelor work is "The concept of faith in theology of Kenneth Erwin Hagin". The thesis is based on an analysis of K.E. Hagin's theology of faith and the connection of Hagin's interpretation of faith with healing. The aim of the work is to provide an overview of a contemporary spiritual phenomenon that connects and influences a significant number of Christians in many countries, based on the study and analysis of theoretical aspects. In the course of the work it was found that in his concept of faith, Hagin explains in simple steps how a Christian person can acquire and understand faith as an active, effective force in order, primarily, to receive healing. Keywords: faith, affirmation, healing, prosperity, charismatics, pentecostals.
The concept of faith in theology of Kenneth Erwin Hagin
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne; ticība; apliecināšana; dziedināšana; labklājība; harizmāti