Ciklizācijas paņēmieni N. Gogoļa 1831.-1835. gadu daiļradē. - Terjohina, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2017)
Šis darbs ir veltīts ciklu uzbūvei N. Gogoļa daiļradē, kura bija uzrakstīta no 1831. Līdz 1835. gg Darbs sastāv no dīvam daļām. Pirmā daļa ir veltita ciklisma īpašībam N. Gogoļa darbos. Īpaša uzmanība tika pieversta arabeskam un numeroloģijai. Savukart, otrajā daļā īpašibam N. Gogaļas darbos. Šis darbs varētu but interesānts iesacējiem, kuri sāk pētīt N. Gogoļa darbus.

The following work is dedicated to the problem of cycling in N. Gogol’s creative works during the period from 1831 till 1835. The work consists of two parts. The first part deals with various peculiarities of cycling in N. Gogol’s creative work. Certain attention is given to arabesque and numerology. The deals with some definite features in N. Gogol’s creative works. This work may be of certain interest to everybody who start studying the creative works of N. Gogol.
The Means of Cyclization in the Works by N.V. Gogol: 1831-1835.
Keywords: Valodniecība; цикл; арабеска; антитеза; венок; числа