Koka un tā izstrādājumu ārējās tirdzniecības analīze Latvijas eksporta struktūras pilnveidošanas kontekstā - Kotāne, Līga (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā „Koka un tā izstrādājumu ārējās tirdzniecības analīze Latvijas eksporta struktūras pilnveidošanas kontekstā” ir veikta Latvijas koka un tā izstrādājumu ārējās tirdzniecības analīze un izstrādāti priekšlikumi eksporta struktūras pilnveidošanai. Īpaša uzmanība darbā ir veltīta iekšnozares tirdzniecības izpētei. Maģistra darba pirmajā nodaļā izanalizēta iekšnozares tirdzniecības būtība, tirdzniecību ietekmējošie faktori, iekšnozares tirdzniecības veidi, kā arī tirdzniecības noteikšanas metodes. Otrajā nodaļā tiek veikta Latvijas koka un tā izstrādājumu nozares analīze, padziļināti tiek pētīta Latvijas koka un tā izstrādājumu eksporta struktūra un dinamika. Trešajā nodaļā tiek veikta Latvijas koka un tā izstrādājumu iekšnozares tirdzniecības analīze. Darba apjoms ir 87 lapas, 23 attēli un 11 tabulas. Atslēgvārdi: eksports, ārējā tirdzniecība, iekšnozares tirdzniecība, Latvijas koka un tā izstrādājumu nozare.

In the thesis “Analysis of External Trade in Wood and Articles of Wood in the Context of Improvement of Latvian Export Structure” Latvian external trade with wood and articles of wood has been analyzed and the suggestions are worked out to improve the Latvian export structure. The assiduity is given to the research of intra-industry trade. In the first part of thesis the nature of the intra-industry trade, the trade influencing factors, types of the intra-industry trade and methods of measurement were examined. The second part contains the analysis of Latvian wood and articles of wood industry focusing on the structure and dynamics of export and in the third part Latvian intra-industry trade with wood and articles of wood was analyzed. The thesis contains 87 pages, 23 figures and 11 tables. Keywords: export, external trade, intra-industry trade, Latvian wood and articles of wood industry.
Analysis of External Trade in Wood and Articles of Wood in the Context of Improvement of Latvian Export Structure
Keywords: Vadībzinātne