Iedzīvotāju ienākuma nodokļa piemērošana Latvijā - Stauga, Monta (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “Iedzīvotāju ienākuma nodokļa piemērošana Latvijā” Iedzīvotāju ienākuma nodoklis ir konstanti aktuāls jautājums ne tikai Latvijā, bet arī citās Baltijas valstīs, jo nodokļi skar ikvienu iedzīvotāju. Tie ietekmē iedzīvotāju ienākumus un ir būtisks instruments valsts finansējuma nodrošināšanai. Nodokļu sistēmas efektivitāte un ienākuma nodokļa piemērošana tieši ietekmē valsts ekonomisko stabilitāti un iedzīvotāju labklājību. Darba mērķis ir, pamatojoties uz pieejamo literatūru, izpētīt iedzīvotāju ienākuma nodokļa piemērošanu Latvijā, salīdzināt to ar Baltijas valstīm, izstrādāt secinājumus un sniegt priekšlikumus iedzīvotāju ienākuma nodokļa piemērošanas pilnveidošanai Latvijā. Darba apjoms kopā ar pielikumiem ir 63 lpp., kas sastāv no 3 nodaļām, 5 apakšnodaļām un 1 pielikuma. Darba izpēte un analīze tiek veikta pamatojoties uz Latvijas Republikas likumiem, interneta resursiem, grāmatām un statistisko datu avotiem, datubāzēm, zinātniskām publikācijām un pētījumiem.

The subject of the bachelor's thesis is "Application of personal income tax in Latvia" Personal income tax is a constantly topical issue not only in Latvia, but also in the other Baltic States, as taxes affect every citizen. They affect the income of citizens and are an essential tool for ensuring state funding. The efficiency of the tax system and the application of income tax directly affect the economic stability of the country and the well-being of the population. The aim of the work is, based on the available literature, to compare the available application of personal income tax in Latvia with the conclusion and proposal for improving the application of personal income tax in Latvia. The volume of the work together with the appendices is 63 pages, consisting of 3 chapters, 5 subsections and 1 appendix. Research and analysis of the work is carried out on the laws of the Republic of Latvia, internet resources, books and sources of statistical data, databases, scientific publications and studies.
Application of personal income tax in Latvia
Keywords: Ekonomika; iedzīvotāju ienākuma nodoklis; nodokļu politika; nodokļu atvieglojumi; nodokļu piemērošana; Finanšu ministrija