Pašvaldību skolu funkcionālo areālu optimizācijas iespējas Zemgales plānošanas reģionā - Irbe, Austra (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbā „Pašvaldību skolu funkcionālo areālu optimizācijas iespējas Zemgales plānošanas reģionā” analizēti pašvaldību pārvaldībā esošo vispārizglītojošo pamatskolu un vidusskolu funkcionālie areāli Zemgales plānošanas reģiona teritorijā. Skolu funkcionālie areāli raksturo izglītības iestāžu tīklu un norāda gan uz esošajām problēmām, gan optimizācijas iespējām. Maģistra darba mērķis ir sagatavot rekomendācijas skolu funkcionālo areālu optimizācijas iespējām Zemgales plānošanas reģionā. Rezultāti norāda uz būtiskām funkcionālo areālu atšķirībām reģiona austrumos un rietumos, kas nosaka atšķirīgas optimizācijas iespējas. Atslēgas vārdi: izglītība, funkcionālais areāls, reorganizācija, sabiedriskais transports, Zemgales plānošanas reģions

In the master thesis „Possibilities of optimization for functional areas of municipalities’ schools” primary and secondary schools owned by municipalities in territory of Zemgale planning region are analyzed. School functional areas characterize school network and indicate both existing problems and optimization possibilities. The aim of master thesis is to prepare recommendations for the school functional area optimization possibilities in Zemgale planning region. Results indicate important differences between school functional areas in the east and west of the region that lays down different optimization opportunities. Key words: education, functional area, reorganization, public transport, Zemgale planning region
Possibilities of optimization for functional areas of municipalities schools
Keywords: Ģeogrāfija; izglītība; funkcionālais areāls; sabiedriskais transports; reorganizācija; Zemgales plānošanas reģions