Fiziskas personas pārstāvības daudzējādība tiesā - Ulme, Raivita (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir “Fiziskās personas pārstāvības daudzējādība tiesā”, jo personas tiesību un likumisko interešu aizsardzība ir bijusi svarīga jau no pašiem pirmssākumiem un šo tiesību aizsardzība ir garantēta Satversmes 92.pantā. Bakalaura darbā ir aplūkotas tiesības uz taisnīgu tiesu kā cilvēka pamattiesību elements, noskaidroti līgumiskās un likumiskās pārstāvības rašanās pamati. Darba mērķis ir aplūkot civilprocesā ietverto regulējumu par likumisko un līgumisko pārstāvību un to nodibināšanas pamatu. Vienlaikus regulējums tika salīdzināts ar Igaunijas, Vācijas, Norvēģijas procesuālo regulējumu, kā arī tika izvērtēta obligātā advokāta procesa ieviešana.

The theme of the bachelor’s thesis is “Diversity of representation of natural persons in court”, because the protection of personal rights and legal interests has been important from the very beginning and the protection of these rights is guaranteed in Article 92 of the Constitution of Latvia “Satversme”. The aim is to look at the regulation of civil procedure on legal and contractual representation and the basis for their establishment. At the same time, the regulation was compared with the procedural regulation of Estonia, Germany, Norway as well the introduction of the mandatory lawyer process was also assessed.
Diversity of representation of natural persons in court
Keywords: Juridiskā zinātne; Civilprocess; likumiskā pārstāvība; līgumiskā pārstāvība; obligātais advokātu process