Sejas atpazīšanas algoritmi - Murzins, Valdis (Latvijas Universitāte, 2011)
Šis bakalaura darbs ir balstīts uz pētījuma par sejas meklēšanas un atpazīšanas algoritmiem. Šī pētījuma mērķis bija izpētīt dažādus vienkāršus sejas meklēšanas un atpazīšanas algoritmus, kādus no tiem realizējot un pārbaudot darbībā. Šajā darbā ir aprakstīti trīs sejas meklēšanas algoritmi, starp kuriem ir sejas meklēšana pēc krāsas, sejas meklēšana pēc šablona un sejas daļu meklēšanas algoritmi, un trīs sejas atpazīšanas algoritmi, kas ir sejas ģeometrijas analīze, šablonu salīdzināšanas metode un īpašvektoru metode. Kā arī sejas meklēšanas algoritmos ir papētīts, kā tad strādā lielākas sistēmas sejas meklēšanai ar neironu tīklu palīdzību. Šī darba ietvaros tika veiksmīgi realizētas divas vienkāršākās metodes – sejas meklēšana ar sejas krāsas meklēšanas metodi un sejas atpazīšana ar īpašvektoru metodi. Un katrai no šīm metodēm tika veikta rezultātu analīze.

This thesis is based on a study of face detection and recognition algorithms. Aim of these studies is to explore a variety of simple face detection and recognition algorithms, creating real programs for some of them and testing them on different input. In these work there are described in three face detection algorithms, which include a searching by face color, searching by template and searching by face components, and three face recognition algorithms, which are recognition by facial geometry, pattern comparison method and the method of eigenvectors. As well there is little described face detection using neural networks. There were successfully implemented two basic methods - face detection by face color and the facial recognition method of eigenvectors. Each of these methods was analyzed afterwards.
Face recognition algorithms
Keywords: Datorzinātne