Redzes asuma attālinātās pārbaudes iespēju novērtēšana - Hammar, Michelle Elisabeth Natalie (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts angļu valodā uz 25 lapaspusēm. Tas satur 19 attēlus, 1 tabulu un 34 atsauces uz literatūras avotiem. Attālinātās pārbaudes rīkiem šodien nav nekādu vadlīniju vai regulējumu. Tāpēc ir nepieciešams nepārtraukti novērtēt šos rīkus. Šī pētījuma mērķis bija novērtēt redzes asuma skrīninga rīku pielietošanu attālināti. Pētījumā piedalījās 45 dalībnieki (vidējais vecums 31±5,3 gadi). Izmantojot FrACT10, redzes asums tika mērīts un analizēts divos dažādos attālinātās pārbaudes apstākļos: (1) ar optometrista palīdzību, (2) ar instrukcijas palīdzību. Rezultāti parādīja būtisku vidējā redzes asuma atšķirību starp abām grupām (p < 0,05). Tika veikta arī kvalitatīva aptauja, kas parādīja, ka dalībnieki, kuri izmantoja lietošanas instrukciju, neievēroja vadlīnijas un uzskatīja, ka process bija sarežģīts.

Bachelor thesis is written in English on 25 pages. It contains 19 figures, 1 table and 34 resources. Remote screening tools today does not have any guidelines or regulations. Therefore, it`s a constant need for evaluation of these tests. The aim in this study was to evaluate the use of remote visual acuity screening tools remotely. The study involved 45 participants (mean age 31±5.3). Using FrACT10 the visual acuity was measured and analyzed under two different remote conditions (1) by the assistance of the optometrist (2) by the assistance of an instruction manual. The results showed a significant difference in mean visual acuity between both groups (p<0.05). A qualitative questioner was furthered studied and showed that participants using the instruction manual did not follow the guidelines and they found the process complicated.
Usage of Remote Visual Acuity Testing
Keywords: Optometrija; remote screening tools; visual acuity; FrACT; TeleHealth