Jauniešu dzīves reprezentācija un semiotiskā analīze seriālos "Intrigante" ("Gossip Girl") un "Elite" - Sveščenoka, Elīza (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir “Jauniešu dzīves reprezentācija un semiotiskā analīze seriālos “Intrigante” (“Gossip Girl”) un “Elite””. Darba teorētiskajā daļā, tika apskatīta teorētiskā literatūra, kas saistīta ar semiotiku, kinematogrāfiju un reprezentāciju. Metodoloģiskajā daļā tika aprakstīta semiotiskā analīze un fokusa grupas intervija. Šīs metodes tika iekļautas pētījuma veikšanā. Darba mērķis bija izpētīt, kā tiek reprezentēti jauniešu tēli abos seriālos un veikt semiotisko analīzi, kā arī veikt fokusa grupas interviju, lai noskaidrotu, kādiem kinematogrāfijas elementiem pievērš uzmanību skatītāji.

The theme of the bachelor thesis is “The representation and semiotic analysis of the youth in serials “Gossip Girl” and “Elite””. The theoretical part of the work will examine the appropriate theoretical literature about semiotics, cinematography and representation. Methodology part will describe semiotic analysis and focus group interview. The purpose of the research is to explore, how young people are represented in both series and to perform a semiotic analysis. A focus group interview was conducted to find out, which cinematographic elements viewers are paying attention the most.
The representation and semiotic analysis of the youth in serials "Gossip Girl" and "Elite"
Keywords: Komunikācijas zinātne; Reprezentācija; jaunieši; semiotikas analīze; kinematogrāfija; seriāli