Kulināro piezīmju un kulināro eseju žanrs vidusskolas krievu valodas kā svešvalodas stundās. - Žuka, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarbs ir virzīts uz krievu valodas kā svešvalodas mācību metožu izmantošanu stundās darbā ar daiļliteratūras tekstiem. Kā izpētes materiāli ir izvēletas kulināro eseju un piezīmju lasīšanas metodes, kuras veido pamatus Odoevska V., Genisa A. un Doncovas D. darbos. Šajā darbā ir aplūkots vispārējās vidējās izglītības svešvalodas standarts, programma un mācību līdzeklis „Путь”. Darbā tiek arī izskatītas problēmas, kas rodas, izmantojot daiļliteratūras tekstus vidusskolā. Ir aprakstīti svešvalodas apguvē izmantojamie uzdevumi, kuri rosina skolēnu sasniegt valodas komunikatīvo kompetenci un sociokultūras kompetenci atbilstoši valodas patstāvīgai lietošanai.

This diploma direct Russian language as foreign language, which is used as educational methods for analyzing fiction texts in secondary schools lectures. Culinary essays and remark reading methods are used as research materials, which sculpt groundwork of Odoevsky V., Genis A. and Doncova D. works. This diploma considers general average scholastic foreign language standard, program and teaching aid „Путь”. In diploma view problems, which take a place in using fiction texts in secondary school. There are examine foreign language adopted available lessons, which motivate pupil achieve language communicative competence and socioculture competence accordingly self-using language.
Genre of Cookery Notes and Cookery Essay at the Lessons of Russian as a Foreign Language at Secondary School.
Keywords: Pedagoģija