Vecākā pirmsskolas vecuma bērnu jaunrades pilnveide dabas materiālu iepazīšanas procesā - Sīle, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2019)
Kvalifikācijas darba autore: Viktorija Sīle Kvalifikācijas darba zinātniskā vadītaja: Prof. Dr.paed.: Maruta Sīle Kvalifikācijas darba nosaukums:‘’Vecākā pirmsskolas vecuma bērnu jaunrades pilnveide dabas materiālu iepazīšanas procesā.’’ Kvalifikācijas darba mērķis: Pētīt bērnu jaunrades iespējas dabas materiālu iepazīšanas procesā. Kvalifikācijas darbs ir strukturēts nodaļās. Sākumā ir ievads, kurā ir raksturots kvalifikācijas darba temata aktualitāte, pētījuma objekts un priekšmets, pētījuma hipotēze, pētījuma jautājums un uzdevumi, pētījuma metodes, pētījuma subjekts, pētījuma bāze. Kvalifikācijas darba teorētiskajā daļā tiek pētīta vecākā pirmsskolas vecuma bērnu jaunrades pilnveide dabas materiālu iepazīšanas procesā. Kvalifikācijas darba empīriskajā daļā tiek veikts empīrisks pētījums par darba tematu. Kvalifikācijas darba temats tiek pētīts, neidentificējot pētāmo pirmsskolas izglītības iestādi un pirmsskolas vecuma bērnu grupu, pedagogus un pedagoga palīgus, kā arī bērnus. Tika apkopoti vispārīgi rezultāti par veikto pētījumu. Pētāmās grupas bērnu vārdi tika mainīti. Iegūtie rezultāti tika apkopoti secinājumu veidā. Tika izstrādāti priekšlikumi. Kvalifikācijas darbam ir 2 nodaļas – teorētiskā daļa un praktiskā daļa. Kvalifikācijas darba apjoms: Darbs satur 58 lapas ar pielikumiem. Darbā tika izmantoti 38 literatūras un interneta avoti, 7 tabulas, 18 attēli. Darbs satur 2 pielikumus. Atslēgas vārdi: pirmsskolas, radošums, fantāzija, jaunrade, attīstība, daba, materiāli.

The author of the qualification work: Viktorija Sile (Viktorija Sīle) Scientific supervisor of qualification work: Prof.Dr.paed. Maruta Sile (Maruta Sīle) The aim of the qualification work: ‘’Improvement of the creativity of older preschool children in the process of getting to know natures resources.’’ The aim of the qualification work: To study the possibilities of children's creativity in the process of getting acquainted with natural materials. The qualification work is structured in chapters. At the beginning there is an introduction which describes the topicality of the subject of the qualification paper, the research object and subject, the research objective, the research hypothesis, the research question and tasks, the research methods, the subject, the research base. The theoretical part of the qualification paper investigates the improvement of creativity of older preschool children in the process of getting acquainted with natural materials. The empirical part of the qualification paper carries out quantitative research and empirical research on the topic of the work. The topic of the qualification work is studied without identifying the pre-school institution and the group of pre-school children, teachers and assistant teachers, as well as children. Overall results of the study were compiled. The names of the children in the study group were changed. The obtained results were summarized in the form of conclusions. Proposals were made. The qualification work has 2 chapters - theoretical and practical. The scope of the qualification paper: The thesis contains 58 pages with appendices. 38 sources of literature and internet, 7 tables, 18 pictures were used in the work. The thesis contains 2 appendix. Keywords: preschool, creativity, fantasy, creativity, development, nature, materials.
Improvement of the creativity of older preschool children in the process of getting to know natures resources
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; pirmsskolas; radošums; jaunrade; attīstība; daba