Bērnības reprezentācija Jāņa Streiča filmās "Cilvēka bērns", "Kapteiņa Enriko pulkstenis": semiotiskā un naratīva analīze - Sprukule, Zane (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „Bērnības reprezentācija Jāņa Streiča filmās "Cilvēka bērns”, "Kapteiņa Enriko pulkstenis”: semiotiskā un naratīva analīze”. Ir novērots, ka Jāņa Streiča filmās vienmēr tiek apspēlētas kādas būtiskas cilvēka īpašības, gadu gājums. Savai darba tēmai esmu izvēlējusies apskatīt kā režisors savās divās filmās, kur galvenie varoņi ir bērni, apskatījis bērnību, kā tā tiek reprezentēta. Darba mērķis ir saprast ar kādām metodēm – gan vizuālām, gan tekstuālām režisors ir reprezentējis bērnību, kādas būtiskas atšķirības var atrast starp abu filmu varoņiem. Atslēgas vārdi: Jānis Streičs, reprezentācija, semiotika, naratīvs, bērnība

Bachelor paper issue is – „Childhood representation in Jānis Streičs movies ”Cilvēka bērns”, "Kapteiņa Enriko pulkstenis”: semiotics and narrative analysis.” It has been observed that Jānis Streiča movies always play on a key human qualities, a year span. Theme I have chosen is to look how producer of both films where the main characters are children, looked at childhood, and how it is fully represented. The aim of this work is to understand the methods producer has used - both visual and textual to represent childhood, what significant differences can be found between the two heroes of the movies. Keywords: Jānis Streičs, representation, semiotics, narrative, childhood
Childhood representation in Jānis Streičs movies "Cilvēka bērns", "Kapteiņa Enriko pulkstenis": semiotic and narrative analysis
Keywords: Komunikācijas zinātne