Darbinieku saskarsmes un komunikācijas specifika attālinātā darba apstākļos uzņēmumā “Livland Group”. - Eversone-Dreimane, Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbā, „Darbinieku saskarsmes un komunikācijas specifika attālinātā darba apstākļos uzņēmumā “Livland Group””, darba autore pēta un analizē, kā attālinātais darbs ir ietekmējis saskarsmi un savstarpējo komunikāciju uzņēmumā “Livland Group”, balstoties uz uzņēmuma darbinieku un vadītāju viedokļiem, un novērtējumu. Bakalaura darbā izvirzītais mērķis ir, pamatojoties uz veiktajiem pētījumiem par saskarsmes un komunikācijas specifiku attālinātā darba laikā, izanalizēt un novērtēt, kā attālinātais darbs ir ietekmējis uzņēmuma “Livland Group” darbinieku savstarpējo komunikāciju un saskarsmi, un piedāvāt priekšlikumus tās uzlabošanai un pilnveidošanai. Bakalaura darbu sastāda ievads, trīs nodaļas, secinājumi, priekšlikumi, izmantotā literatūra un pielikumu daļa. Pirmajā darba nodaļā tika veikta teorētiskā analīze, darba otrajā nodaļā autore veica uzņēmuma situācijas analīzi, un trešajā nodaļā darba autore veica uzņēmuma darbinieku un vadītāju viedokļu analīzi. Darba apjoms ir 66. lappuses, neiekaitot ievietotos pielikumus. Darbā ir ievietoti 17. attēli, 1. tabula, 2. pielikumi un izmantotās literatūras un avotu saraksts, kas sastāv no 35. nosaukumiem. Bakalaura darbā veiktā izpēte un analīze liecina, ka attālinātais darbs ir negatīvi ietekmējis vairāku darbinieku savstarpējās saskarsmes un komunikācijas aspektus uzņēmumā “Livland Group”. Darba noslēgumā autore izstrādāja un piedāvā priekšlikumus uzņēmumam, lai uzlabotu saskarsmi un savstarpējo komunikāciju attālinātā darba laikā.

In her bachelor's thesis, „Specifics of employee contact and communication in remote work conditions in company “Livland Group”.” the author studies and analyzes how remote work has affected contact and mutual communication in company “Livland Group”, based on the views and assessments of its employees and managers. The aim of the bachelor’s thesis is to analyze and evaluate how remote work has affected the contact and communication between “Livland Group” employees, based on the research on the specifics of contact and communication during remote work, and to offer proposals for its improvement. The bachelor's thesis consists of an introduction, three chapters, conclusions, proposals, used literature and the appendix. In the first chapter theoretical analysis was performed, in the second chapter the author performed the company's analysis, and in the third chapter the author analyzed the company’s employees and managers opinions. The volume of the work is 66. pages, not including the inserted appendices. The work contains 17. pictures, 1. table, 2. appendices and a list of used literature and sources, which consists of 35. titles. The research and analysis conducted in the bachelor’s thesis shows that remote work has negatively affected the aspects of contact and communication between employees in the company “Livland Group”. At the end of the work, the author developed and offers proposals to the company to improve contact and mutual communication during remote work.
Specifics of employee contact and communication in remote work conditions in company “Livland Group”.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; saskarsme; komunikācija; saskarsme uzņēmumā; komunikācija uzņēmumā; attālinātais darbs