Latvijas-Dānijas attiecības 1918.-1934.gadā. Latvijas pārstāvniecības skatījumā - Sviklis, Ainārs (Latvijas Universitāte, 2013)
Šis darbs sniedz ieskatu Dānijas galvenās iekšpolitiskajās un ārpolitiskajās ievirzēs, kā arī ārpolitiskajās attiecībās ar Latviju no 1918. līdz 1934. gadam. 1918. gadā jaundibinātajai Latvijas valstij sāk rasties ārpolitiskie sakari ar citām valstīm. 1934. gads, kā hronoloģisko robežu beigas pamatojams ar Latvijas politiskā režīma maiņu no demokrātijas uz autoritatīvu režīmu, kas radīja ietekmi uz ārpolitiku. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot Latvijas- Dānijas galvenos attiecību aspektus 1918.- 1934. gadā. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti vairāki uzdevumi. Galvenie uzdevumi ir apskatīt savstarpēji slēgtos līgumus- tirdzniecības līgumu, radio programmu apmaiņas līgumu, šķīrējtiesas līgumu un citus līgumus. Dānija spēlēja lielu lomu tirdzniecībā ar Latviju līdz 1925. g. tirdzniecības līguma noslēgšanai, kad Latvija noslēdz tirdzniecības līgumus ar citām valstīm un ievērojami paplašināja tirdzniecības partneru skaitu. Dānija spēlēja lielu lomu jaundibinātās Latvijas valsts attīstībā.

This paperwork gives its reader a inside view in Denmarks main inner and outer politic courses and external relations between Denmark and Latvia from year 1918 till year 1934. In 1918 the newborn state of Latvia started to make external political relations with other countries in the world. Year 1934 can be argumented as a year of political regime change in Latvia from democracy to authority regime, that had a major impact on main courses of countrys foregin policy. The main aim of this paperwork is to find out the main aspects of relationship between Latvia and Denmark from year 1918 to 1934. To complete the aim of paperwork several tasks had been put out. The main tasks are to analyze the main contracts between the states: commercial treaty, radio program trade treaty, arbitration and other treaties.
Relations of Latvia and Denmark 1918-1934. View of Diplomatic Mission of the Republic of Latvia
Keywords: Vēsture