Konverģences tuvuma punkta novērtēšanas metodes pilnveidošana - Baranovska, Lilija (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 41 lapām, satur 18 attēlus, 4 tabulas, 3 pielikumus, 24 literatūras avotu atsauksmes. Mērķis: Lēcienveida konverģences tuvuma punkta novērtēšanas metodes pilnveidošana, izmantojot konstanta leņķiskā izmēra akomodācijas stimulu. Metode: Ar divu tipu jaunizveidotām kartēm 6 reizes pēc kārtas tika novērtēts konverģences tuvuma punkts un atjaunošanās punkts 73 subjektiem (vidējais vecums 21±1 gads). Kā papildus noteikts skaidrās redzes tuvuma punkts ar kartēm un RAF lineālu. Rezultāti: Attālināto konverģences tuvuma punktu par 10 cm konstatēja tikai 1% (1 cilvēkam). Secinājumi: Abu tipa karšu modifikācijas ir iespējams pielietot konverģences tuvuma punkta, kā arī skaidrās redzes tuvuma punkta novērtēšanai vienā testa izpildes laikā. Atslēgas vārdi: konverģences tuvuma punkts, konverģences lēcienveida metodes, konverģences nepietiekamība, skaidrās redzes tuvuma punkts

ABSTRACT Bachelor work is writen in Latvian, and it consists of 41 pages, 18 figures, 4 tables, 3 additions and 24 sources of literature. Purpose: The improvement of near point jump convergence evaluation method using a constant size of vision angle in accommodation target. Methods: The near point of convergence was measured 6 times in a row in 73 subjects (average age 21±1 year) with 2 different newly created cards. In addition, the near point of accommodation was measured with cards and RAF rulle. Results: We found out that the near point of convergence moved away by 10 cm was present in only 1% (1 subject) of subjects. Conclusions: Both type card modifications can be used to measure the near point of convergence and near point of accommodation together in one test. Key words: Near point of convergence, jump methods, convergence insufficiency, near point of accommodation
The improvement of near point convergence evaluation method
Keywords: Fizika