Universālas lietotāja saskarnes izstrāde sistēmai „OZOLS” - Lapiņš, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2011)
Šī darba ietvaros tika pētīta iespēja veidot neatkarīgas, universālas lietotāja saskarnes, kas būtu izmantojamas UVS „OZOLS” sastādošajām komponentēm – lietojumprogrammatūrai „Ozols” un tīmekļa lietotnei „iOzols”. Risinājuma sagatavošanai tika izvēlēts RIA lietotņu ietvars – Silverlight. Ar šo tehnoloģiju tika radīta tīmekļa lietotne, un tās ietvaros izveidotas divas datu ievades formas. Tāpat ar Visual Studio rīku tika radīts WCF serviss, kas nodrošina Silverlight lietotnes komunikāciju ar datubāzi. Ņemot vērā, ka izveidotā risinājuma tehnoloģija atšķiras no lietojumprogrammatūras „Ozols” izstrādes vides, tika pētīta un izstrādāta sasaiste starp šiem risinājumiem. Darbā autors apraksta problēmas būtību, pamato tehnoloģijas izvēli, kā arī apraksta izveidoto Silverlight lietotni un tās izmantošanas iespējas esošajā UVS „OZOLS” platformā.

In this paper the research of the possibility to develop independent unified user interfaces that could be used in the ERP “OZOLS” components – application “Ozols” and web application “iOzols” – was carried out. For the solution, the RIA application framework – Silverlight – was chosen. With the use of this technology a web application was created and within it two data input forms were developed. Using Visual Studio tool, a WCF service that provides Silverlight application communication with a database was also created. Considering that the technology for the created solution differs from the development environment used for application “Ozols”, a research to create a link between these solutions was carried out. In the paper author describes the essence of the problem, substantiates the choice of the technology, as well as describes the created Silverlight application and its utilization in the already existing platform of the ERP “OZOLS”.
Development of unified user interface for system “OZOLS”
Keywords: Datorzinātne