Pelnu ietekme uz elementu saturu gurķu augos (Cucumis sativus) - Kļaviņš, Daniels (Latvijas Universitāte, 2021)
. Pelnu ietekme uz elementu saturu gurķu augos (Cucumis Sativus). Kļaviņš D., zinātniskais vadītājs Mg. Chem. Bērtiņš M. Bakalaura darbs, 41 lappuse, 31 attēls, 4 tabulas, 34 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā tika veikta gurķu stādu audzēšana kūdrā ar pelnu mēslojumu un bez tā. Paraugu sagatavošanai izmantoja slapjo mikroviļņu mineralizāciju. Makroelementu un mikroelementu koncentrācijas noteikšana tika veikta, izmantojot induktīvi saistītas plazmas masspektometrija.

. Ash effect on element content in cucumber plants (Cucumis Sativus). Kļaviņš D., supervisor Mg. Chem. Bērtiņš M. Bachelor's thesis, 41 pages, 31 figures, 4 tables, 34 literature references. In Latvian. Cucumber seedlings were grown in peat with and without ash fertilizer. Wet microwave mineralization was used for sample preparation. Determination of macronutrient and micronutrient concentrations was performed using inductively coupled plasma mass spectrometry.
Impact of ash on elemental content in cucumber plants (Cucumis sativus)
Keywords: Ķīmija; ICP-MS; MIKROVIĻNU MINERALIZĀCIJA; MAKROELEMENTI; MIKROELEMENTI; PELNI