Matemātiskā modelēšana piemēros - Sīmane, Liene (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darbs sastāv no trīs nodaļām – skaitļi, integrāļi un diferenciālvienādojumi – kurās parādam saikni starp dabas zinātņu un matemātikas instrumentu attīstību. Darbā aplūkoti piemēri sākot no vienkāršiem dabas zinātņu modeļiem un to vienkāšiem matemātiskajiem modeļiem no vidusskolas kursa līdz šo piemēru pārveidojumiem, kuru risināšanai nepieciešamas universitātē iegūtas zināšanas. Darbs satur 66 attēlus, kas palīdz izprast piemērus.

Thesis consists from three parts – numbers, integrals and differential equations – where we show connection between developement of natural science and mathematical instruments. We started to contemplate examples from easy examples of models of natural sciences and its simple mathematical model of the secondary school course till example modifications where we need knowledge from University. Thesis contains 66 pictures that helps to understand examples.
Examples of mathematical modelling
Keywords: Matemātika